This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Back to school..

Pada tarikh sekian-sekian aku dengan rasa berbesar hati dan sangat berbangga dijemput dengan red carpet merah belang-belang pelangi menyusun sepuluh jari mengucapkan ribuan terimas kasih kerana menjemput aku mendengar ceramah yang sangat bermakna untuk diriku ini.. ;) Si gadis yang sadis terpaksa bangun di awal subuh menjelang untuk mandi dnegan air yang lagi mengelegak kesejukan  urhhhh menyampah sekali rasa nya! haah Seusai siap mandi berdandan berjam berkurun lamanya memulakan aktiti menconteng muka dengan tipis dan simple..haha macam nak bertunang je padahal pergi sekolah je..haha bajet lebih ayat aku..

Blaallaala aku siap sudah dan sarapan segelas air milo bersama roti sandwish telur. Memasng niat untuk mendengar ceramah untuk memperbaiki kelemahan diri. THR GEGAR,GEGAR GEGAR bukan radio cuma lamunan aku sebab hanphone aku berbunyi menunjukkan anish sedang menuggu ku di suluk..haha suluk apa itu??Inilah nama suluk negara di SMK ABDUL RAHMAN TALIB..hahaha

Oke berbalik pada cerita di reka-reka ini,aku memakai baju oren bersama seluar slack dan memakai selipar orang jepon.. wah bngga sambil telan air liur bila tengok semua orang pakai kasut.. wah hati kering aku ni.. Pantang betul lah jadi baik mesti ada jahat yang datang sekali sekala..haha Pendaftran dan bayaran then terusss masuk ke dewan yang berkenaan..

Masuk lah seorang penceramah muda lah konon-nya. ha asal nak cari muka dia gatai korang ni.. dah tua lah ada anak dah pun.. melepas dah korang semua nak berlaki kan orang berumur. haha Dahi nya luas menunjukkan perwatakkan nya yang cerdik dan luas pengetahuan.Apa yang menariknya penceramah ni dia menasihati kita ikut ajaran islam. Sambil bekerja dia berdakwah menyebarkan ilmu agama.Orang macam ini lah diperlukan untuk memperbaiki akidah pelajar2 kini yang kian rosak dan jauh bersosial dan melanggar hukum-hukum agama.

Selain itu, jap nama penceramah ni CR YUSOFF. ha dia punya muqadimah mak aiii panjang macam lori treler lol.. Memang rugi lah kalau tak pergi tadi semua info semasa kita dapat pelajri dengan mudah. Cara menangani masalah belajar dan bagaimana nak manage sesuatu group.. Sekarang ilmu di dada pandai-pandai lah nak guna di masa hadapan.

Aku juga telah berjaya mendapat segulung borang yang aku nantikan selama ini.. Tak rugi bangun awal sebab manfaat nya berlipat ganda. biar rugi dulu jangan rugi kemudian. ;) Balik dengan senang hati menuju ke rumah dengan segenggam ilmu di dada..

 Selamat membaca n memberi feedback! ;)

2 comments :

  1. wehh cermh mnde weh?ako x g pon

    ReplyDelete
  2. bertnya plak.. aku cili mulut kang..hahaha ceramah nk msuk ostel la.. result ka kn lepas.. result aku kurg skit dri kau..sedih2..haha

    ReplyDelete

f