This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

ALAMAK! Laju nyerrr macam kete api

Wah selamat kembali..gilo aku rasa nak pelok cium cium lappy ni sebab rindu gilo nak berceloteh di bloggie..
Banyak cerita nak aku tulis ni tapi step by step lah orang puteh kata tapi orang melayu cakap satu - satu dulu...haha

Satu hari aku pelok betul b dengan bloggie ni. Renung dalam2 sambil senyum kenapa sneyum gila ada cerita lawak la dah lah aku yang mencipta lawak 2 sendiri.. Malu nyerr rasa nak sembunyi dalam selimut pakai topeng pergi jalan2 sana sini.. Tapi maklumlah aku manusia bertopengkan tak berapa nak malu selamba is wani haa 2 lah aku... Bermuka manis senyum dalam hati meraung macam hagemaru hingus2 sekali hati aku ni.. OH! Wani, inilah dugaan di dunia.. So dugaan ini aku tempuh dengan muka dan hati yang penuh redha. Amin..

Tak sabar nak tahu apa kan yang beria aku post kan malam2 macam ni.. Begini dengan hati yang suci dan niat yang tulus aku melangkah pergi untuk menjalankan tugas... Konon dedikasi lah sangat,haha amik kerusi susun kerusi untuk guru-guru, ha yang sorang lagi disuruh sapu lantai supaya tak ada pasir... Sesudah menjalankan tugas kami pun melangkah ke belakang untuk berdiri dan menunggu sesi perhimpunan pagi bemula.... Dengan perasaan senang nyee hati aku pun tak tahu kenapa tiba-tiba datang kelibat makhluk ALLAH dengan hajat yang tulus.

Sesi Debaran Pendek

Syu : Kak Wani standby untuk jadi emcee
Aku : Ha?? Emcee sapa suruh
Syu : Pn Zaleha. (ringkas je aytnya serta dengan segala hormatnya aku kena ke depan)...
Aku : grrrr~ mak takut rahmati lah aku ya allah selmat kan lah aku ya allah...

Korang tahu tak masa ni dalam dunia aku lah dentuman kuat hantuk kepala ni dasyat dari Tsunami lagi, tape wani saba wani kau pasti boleh buat control dah segala nya hati ni je tak dapat control

Syu : Kak Wani ni text nya... Get Ready lah ( lebih kuranglah ayat dia) dia terangkan aku serba sedikit cara-      cara untuk mengendaikan majlis ;)

Pn Zaleha : Wani slow cakap 2 naik basikal je jangan naik kete api
Aku : Gelak tapi hati dah mati...ahhah
Pn Zaleha : Awak kena bersedia lah bila-bila benda macam ini boleh terjadi.
Aku : Senyum kelat ;)

Sesi bermula dengan ucapan pertama aku... Takutnya nak mampus lah aku je sorang yang tanggung.. Korang tahu rasa pening nak lari semua ada lah... Hambik cikgu aku di belakang cakap dekat aku jangan cakap laju sangat cakap 2 pergghhh aku tekan minyak lagi,, eurmmm lagi laju aku cakap... Berulang kali dia cakap aku semakin debar, cikgu ni push macam ni boleh buat aku rasa nak jerit.....Selepas itu,acara untuk penyampaina hadiah tidak perlu aku nak jemput dia,dia sudah pandai naik snediri bagai tahu2 jee aku dalam dunia ketakutan.. Tiba - tiba seorang demi seorang guru memberikan ucapan perghh lega banyak text yang payah aku baca legoooss! hahah

Then sampai lah untuk pemberitahuan guru bertugas pada minggu ini aku dengan jaya nya dapat control jiwee takut aku ni.. Dan slowdown aku mengumumkannya,hahah setelah habis mengumumkannya tibalah waktu pengetua untuk memberkan ucapan aku segera membawa diri kebelakang... Apabila aku pusing ke Pn Azizah   ibu jarinya menunjukkan thums up!


 Mean aku berjaya control alhamdulillah.. Pn Zaleha senyum mean aku berjaya.... tapi perlu banyak lagi perbaiki cara percakapan aku supaya tak laju dan untuk hilangkan nervousss~ Good Job wani!hhah lawak doe aku cakap laju tak tahulah dorang pohem ke tidokk.... Tidokk pahem kena buat2 paham juga lah...Sorry oke kepada korang semua!

Masing-masing pun bersurai aku tersenyum lega.... Dalam hati makkk ni terawal dan terakhir lah aku jadi emcee ni.... ;)

P/s - kalau nervouss pun jangan tunjuk dengan ketara kerana ianya boleh memudaratkan diri... Jika anda sebagai pemimpim wani nasihatkan prepare diri 2 dari luar dan dalam supaya tidak berlaku perkara yang tidak diingini... Entry kali ini di postkan untuk anda semua suapay boleh mengambil ikhtibar ;)

Dugaan apabila aktif kokurikulum !

Oh! Sukan....

Pahit getir hidup... dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi, demi kejayaan
Terdidik sejak mula, tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah, tak kemana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

( korus )
Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...

Bila celoteh aku mula memang payah nak diam... 
Aku bagi lagu ni untuk atlet negara, atlet tak berapa negara sapa yang ingin jadi atlet ke
bila korang nyanyi lagu ni confirm semangat beruskan 2 datang sendiri..
Tapi orang zaman sekarang time bersukan pergi lari aktiviti 2 sanggup jalan-jalan ke 
pusat membeli belah... haha aihh ayat aku ni macam mengutuk diri sendiri pulak..
Itu cerita lama masa sekolah dulu time orang bersukan ada latihan bersukan ke aku dengan
membe aku lepak2 dekat kelas, pergi jalan jauh semata2 nak pergi makan dekat kedai.
Then kita orang akan balik semula dekat sekolah dengan perot brekkkkkk kenyang gila2 lah.
Kenyang 2 takpe lagi tapi time 2 aku tak boleh bla tinggal 20 minit lagi nak balik,
orang yang tengah bersukan dah rehat-rehat rupe2 nye dah nak balik..
Memang motifnya nak macam 2 nak lewatkan masa supaya tak payah berlari keliling padang
konon nya " ala hitam lah muka aku " " habislah badan berpeluh nanti " alasan semata-mata...
" lompat nanti pgg sakit " mengada nyeee lah manusia2 ni.. ( sabar2 sdg kutuk dri lagi )
Itulah manusia riadah di liat2 kan shopping dicepatkan.. Yes itu betul!

Tapi itu cerita lama,sekarang ni sejak pertengahan tahun 2010,
aku sudah mula berubah macam mana aku berubah.
sejak ajakan paragdima dalam diriku skearang kuat sungguh bersukan.
temanya kuat bersukan hidup ceria.
hahahhaha
segala aktiviti senamrobik juga aku kena aktif...
terjoget2 semasa buat latihan memang nampak sangat lah bab senam ni kurenggg
haha iyelah tiru orang putih putih 2, mak aii dia senamrobil laju bukan main
aku nak ikut termengah2,peluh terpercik2 disebabkan nak yelah tiru orang 2 bersenam..
memang lawak lah awal latihan 2 segalanya hancuss
tapi tiba masa kitaorg kena perform menjadi...
Caya lah persatuan bola jaring! peewit!
Terima kasih yang join senamrobik pada masa 2,
kerjasama korang pada masa 2 amat kami hargai!
Tapi makk aii masa senamrobik 2 aku terpandang sorang ni
sapa lebih dikenali sebagai dicky dicky hahah masa dia buat senamrobik 2 
macam tak stabil terhoyong hayang..
korang bayangkan dia 2 memang sangat2 tinggi bdan agak besa2 skit  bila bersenam
memamg agak court futsal 2 ada retak2 tak eh..??
perlu di checking ni...haha
Berbagai jenis senamrobik dah aku tengok ada yang pergerakkan macam robot..
hahaha dalam hati robot bersenam memamg buruk!

Apa lagi aktiviti bersukan yang kau lakukan sudah semestinya semasa aktiviti di sg. lembing.
terpaksa jungle trcking untuk ke air terjun pelangi  sejauh 20km pergi dan balik..
aaaaa naganga kamu asal tak percaya ke aku berjalan sebanyak 2..
gilo nak mati nafas sempot kaki lembik aku berjalan..
mak aii berliku2 jalan dia duri nye lah... 
macam dugaan..
palaing malangggg aaa tidak tapak kasut aku tercabut korang tahu aku terpaksa redah saja
dengan kasut yang tak ada tapak.
mula dia tercabut jadi macam mulut buaya 2 tapi lama2 dia ternganga terus.. 
nak nyelah kaki aku ni fresh air.. dengan kudrat yang ada aku tahan je masa terpijak batu...
nak nangis nak jerit semua ada...
tapi demi nak pergi ke puncak bukit 2 aku teruskan juga usaha...
sebab tidak tahan sengat kau cabut dan memakai kasut seorang india ni..
korang tahu tak beso macam gajah bauu dia ya allah nak pengsan..
argghhh keadaan memaksa aku untuk belajar ketika darurat aku pun pakai je lah..
Redah sajo la!
tup tup tup tak sampai beberapa minit tapak kasut ni pulak tercabut sebab
selalu kena air sungai kecik masa nak redah hutan 2...
sabar wanie!sabar wanie layan jela dugaan ni dnegan redha.
sebelum aku sambung cerita mari korang layan dulu gambr air terjun 2..
cantik bila mandi dalam air 2 akan nampak pelangiii.. huyoiii
then sempat lah snap snap beberapa gmbr dekat situ.. mari aku upload kan

oke lah selepas bergambar ni aku pun gilos lah penat sangat dan terus rendam kaki dalam air je..
kaki aku kecut sebab kena air.
air dah nak habis tapi pengalaman yang tak pernah aku alami minum air sungai yang bersih..
sejuk kalah kan air sejuk...
Alhamdulillah inilah namanya ciptaan ALLAH S.W.T yang tak ada tandingnya.
so acara patah balik ke khemah..
Terpaksa panjat,lompat batu kecil aucchh sakit dan
kasut aku pun semakin nazak. Badan habis gatal2 yang amat sangat.
meredah sungai kecil paras peha,sejuk gilos..
Tapi hmpir sampai aku jatuh dan pengsan...
hahahahah
cerita seterusnya tak ingat dah........

Selepas selesai aktiviti mendaki aktiviti lain pula manyusul.
Menyertai kursus kejurulatihan bola jaring.
selama 1 hari, penat sangat2 tapi tape lah dapat experience dalam permainan ini ;)
Sangat berpuas hati jurulatih 2 aktif sangat ke sana kemari berlari sana sini
Perghhh dah berpengalaman kan.
Selesai taklimat tentang serba sedikit tentang bola jaring kami dikehendaki berlwan pula.
sudah tentulah kumpulan aku yang menang.. Kami kan permain bola jaring yang berpengalaman konon nya.

selamat membaca ;)
f