This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Dugaan apabila aktif kokurikulum !

Oh! Sukan....

Pahit getir hidup... dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi, demi kejayaan
Terdidik sejak mula, tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah, tak kemana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

( korus )
Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...

Bila celoteh aku mula memang payah nak diam... 
Aku bagi lagu ni untuk atlet negara, atlet tak berapa negara sapa yang ingin jadi atlet ke
bila korang nyanyi lagu ni confirm semangat beruskan 2 datang sendiri..
Tapi orang zaman sekarang time bersukan pergi lari aktiviti 2 sanggup jalan-jalan ke 
pusat membeli belah... haha aihh ayat aku ni macam mengutuk diri sendiri pulak..
Itu cerita lama masa sekolah dulu time orang bersukan ada latihan bersukan ke aku dengan
membe aku lepak2 dekat kelas, pergi jalan jauh semata2 nak pergi makan dekat kedai.
Then kita orang akan balik semula dekat sekolah dengan perot brekkkkkk kenyang gila2 lah.
Kenyang 2 takpe lagi tapi time 2 aku tak boleh bla tinggal 20 minit lagi nak balik,
orang yang tengah bersukan dah rehat-rehat rupe2 nye dah nak balik..
Memang motifnya nak macam 2 nak lewatkan masa supaya tak payah berlari keliling padang
konon nya " ala hitam lah muka aku " " habislah badan berpeluh nanti " alasan semata-mata...
" lompat nanti pgg sakit " mengada nyeee lah manusia2 ni.. ( sabar2 sdg kutuk dri lagi )
Itulah manusia riadah di liat2 kan shopping dicepatkan.. Yes itu betul!

Tapi itu cerita lama,sekarang ni sejak pertengahan tahun 2010,
aku sudah mula berubah macam mana aku berubah.
sejak ajakan paragdima dalam diriku skearang kuat sungguh bersukan.
temanya kuat bersukan hidup ceria.
hahahhaha
segala aktiviti senamrobik juga aku kena aktif...
terjoget2 semasa buat latihan memang nampak sangat lah bab senam ni kurenggg
haha iyelah tiru orang putih putih 2, mak aii dia senamrobil laju bukan main
aku nak ikut termengah2,peluh terpercik2 disebabkan nak yelah tiru orang 2 bersenam..
memang lawak lah awal latihan 2 segalanya hancuss
tapi tiba masa kitaorg kena perform menjadi...
Caya lah persatuan bola jaring! peewit!
Terima kasih yang join senamrobik pada masa 2,
kerjasama korang pada masa 2 amat kami hargai!
Tapi makk aii masa senamrobik 2 aku terpandang sorang ni
sapa lebih dikenali sebagai dicky dicky hahah masa dia buat senamrobik 2 
macam tak stabil terhoyong hayang..
korang bayangkan dia 2 memang sangat2 tinggi bdan agak besa2 skit  bila bersenam
memamg agak court futsal 2 ada retak2 tak eh..??
perlu di checking ni...haha
Berbagai jenis senamrobik dah aku tengok ada yang pergerakkan macam robot..
hahaha dalam hati robot bersenam memamg buruk!

Apa lagi aktiviti bersukan yang kau lakukan sudah semestinya semasa aktiviti di sg. lembing.
terpaksa jungle trcking untuk ke air terjun pelangi  sejauh 20km pergi dan balik..
aaaaa naganga kamu asal tak percaya ke aku berjalan sebanyak 2..
gilo nak mati nafas sempot kaki lembik aku berjalan..
mak aii berliku2 jalan dia duri nye lah... 
macam dugaan..
palaing malangggg aaa tidak tapak kasut aku tercabut korang tahu aku terpaksa redah saja
dengan kasut yang tak ada tapak.
mula dia tercabut jadi macam mulut buaya 2 tapi lama2 dia ternganga terus.. 
nak nyelah kaki aku ni fresh air.. dengan kudrat yang ada aku tahan je masa terpijak batu...
nak nangis nak jerit semua ada...
tapi demi nak pergi ke puncak bukit 2 aku teruskan juga usaha...
sebab tidak tahan sengat kau cabut dan memakai kasut seorang india ni..
korang tahu tak beso macam gajah bauu dia ya allah nak pengsan..
argghhh keadaan memaksa aku untuk belajar ketika darurat aku pun pakai je lah..
Redah sajo la!
tup tup tup tak sampai beberapa minit tapak kasut ni pulak tercabut sebab
selalu kena air sungai kecik masa nak redah hutan 2...
sabar wanie!sabar wanie layan jela dugaan ni dnegan redha.
sebelum aku sambung cerita mari korang layan dulu gambr air terjun 2..
cantik bila mandi dalam air 2 akan nampak pelangiii.. huyoiii
then sempat lah snap snap beberapa gmbr dekat situ.. mari aku upload kan

oke lah selepas bergambar ni aku pun gilos lah penat sangat dan terus rendam kaki dalam air je..
kaki aku kecut sebab kena air.
air dah nak habis tapi pengalaman yang tak pernah aku alami minum air sungai yang bersih..
sejuk kalah kan air sejuk...
Alhamdulillah inilah namanya ciptaan ALLAH S.W.T yang tak ada tandingnya.
so acara patah balik ke khemah..
Terpaksa panjat,lompat batu kecil aucchh sakit dan
kasut aku pun semakin nazak. Badan habis gatal2 yang amat sangat.
meredah sungai kecil paras peha,sejuk gilos..
Tapi hmpir sampai aku jatuh dan pengsan...
hahahahah
cerita seterusnya tak ingat dah........

Selepas selesai aktiviti mendaki aktiviti lain pula manyusul.
Menyertai kursus kejurulatihan bola jaring.
selama 1 hari, penat sangat2 tapi tape lah dapat experience dalam permainan ini ;)
Sangat berpuas hati jurulatih 2 aktif sangat ke sana kemari berlari sana sini
Perghhh dah berpengalaman kan.
Selesai taklimat tentang serba sedikit tentang bola jaring kami dikehendaki berlwan pula.
sudah tentulah kumpulan aku yang menang.. Kami kan permain bola jaring yang berpengalaman konon nya.

selamat membaca ;)

No comments :

Post a Comment

f