This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

ALAMAK! Laju nyerrr macam kete api

Wah selamat kembali..gilo aku rasa nak pelok cium cium lappy ni sebab rindu gilo nak berceloteh di bloggie..
Banyak cerita nak aku tulis ni tapi step by step lah orang puteh kata tapi orang melayu cakap satu - satu dulu...haha

Satu hari aku pelok betul b dengan bloggie ni. Renung dalam2 sambil senyum kenapa sneyum gila ada cerita lawak la dah lah aku yang mencipta lawak 2 sendiri.. Malu nyerr rasa nak sembunyi dalam selimut pakai topeng pergi jalan2 sana sini.. Tapi maklumlah aku manusia bertopengkan tak berapa nak malu selamba is wani haa 2 lah aku... Bermuka manis senyum dalam hati meraung macam hagemaru hingus2 sekali hati aku ni.. OH! Wani, inilah dugaan di dunia.. So dugaan ini aku tempuh dengan muka dan hati yang penuh redha. Amin..

Tak sabar nak tahu apa kan yang beria aku post kan malam2 macam ni.. Begini dengan hati yang suci dan niat yang tulus aku melangkah pergi untuk menjalankan tugas... Konon dedikasi lah sangat,haha amik kerusi susun kerusi untuk guru-guru, ha yang sorang lagi disuruh sapu lantai supaya tak ada pasir... Sesudah menjalankan tugas kami pun melangkah ke belakang untuk berdiri dan menunggu sesi perhimpunan pagi bemula.... Dengan perasaan senang nyee hati aku pun tak tahu kenapa tiba-tiba datang kelibat makhluk ALLAH dengan hajat yang tulus.

Sesi Debaran Pendek

Syu : Kak Wani standby untuk jadi emcee
Aku : Ha?? Emcee sapa suruh
Syu : Pn Zaleha. (ringkas je aytnya serta dengan segala hormatnya aku kena ke depan)...
Aku : grrrr~ mak takut rahmati lah aku ya allah selmat kan lah aku ya allah...

Korang tahu tak masa ni dalam dunia aku lah dentuman kuat hantuk kepala ni dasyat dari Tsunami lagi, tape wani saba wani kau pasti boleh buat control dah segala nya hati ni je tak dapat control

Syu : Kak Wani ni text nya... Get Ready lah ( lebih kuranglah ayat dia) dia terangkan aku serba sedikit cara-      cara untuk mengendaikan majlis ;)

Pn Zaleha : Wani slow cakap 2 naik basikal je jangan naik kete api
Aku : Gelak tapi hati dah mati...ahhah
Pn Zaleha : Awak kena bersedia lah bila-bila benda macam ini boleh terjadi.
Aku : Senyum kelat ;)

Sesi bermula dengan ucapan pertama aku... Takutnya nak mampus lah aku je sorang yang tanggung.. Korang tahu rasa pening nak lari semua ada lah... Hambik cikgu aku di belakang cakap dekat aku jangan cakap laju sangat cakap 2 pergghhh aku tekan minyak lagi,, eurmmm lagi laju aku cakap... Berulang kali dia cakap aku semakin debar, cikgu ni push macam ni boleh buat aku rasa nak jerit.....Selepas itu,acara untuk penyampaina hadiah tidak perlu aku nak jemput dia,dia sudah pandai naik snediri bagai tahu2 jee aku dalam dunia ketakutan.. Tiba - tiba seorang demi seorang guru memberikan ucapan perghh lega banyak text yang payah aku baca legoooss! hahah

Then sampai lah untuk pemberitahuan guru bertugas pada minggu ini aku dengan jaya nya dapat control jiwee takut aku ni.. Dan slowdown aku mengumumkannya,hahah setelah habis mengumumkannya tibalah waktu pengetua untuk memberkan ucapan aku segera membawa diri kebelakang... Apabila aku pusing ke Pn Azizah   ibu jarinya menunjukkan thums up!


 Mean aku berjaya control alhamdulillah.. Pn Zaleha senyum mean aku berjaya.... tapi perlu banyak lagi perbaiki cara percakapan aku supaya tak laju dan untuk hilangkan nervousss~ Good Job wani!hhah lawak doe aku cakap laju tak tahulah dorang pohem ke tidokk.... Tidokk pahem kena buat2 paham juga lah...Sorry oke kepada korang semua!

Masing-masing pun bersurai aku tersenyum lega.... Dalam hati makkk ni terawal dan terakhir lah aku jadi emcee ni.... ;)

P/s - kalau nervouss pun jangan tunjuk dengan ketara kerana ianya boleh memudaratkan diri... Jika anda sebagai pemimpim wani nasihatkan prepare diri 2 dari luar dan dalam supaya tidak berlaku perkara yang tidak diingini... Entry kali ini di postkan untuk anda semua suapay boleh mengambil ikhtibar ;)

2 comments :

  1. sama cam pena..
    klu nervous bila brcakap dpan org ramai, mmg jadi super duper laju..
    xtahu nk control camna dah..

    ReplyDelete
  2. hhihi betul 2 pena depan ramai org memg nervous la....hahah memg lajuuu kalahkan kete api....

    ReplyDelete

f