This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Wah wah berita hangat!!

aaaaaaaaaa
 gembira gila lah ( aikk gembira pun boleh gila ke?? )
setelah lama mengidam- idamkan bende ini
akhirnya tertunai juga hasrat ku.erkkk apa 2??

Hambui kalau aku dan keybod bersatu memang lah macam ni
Salam satu malaysia oke.
wahh versi baik pulak buat-buat tak hengat sudah lupa beri salam..
sila abaikan nya oke ... =.=

Ini sengaja lah pulak nak promote diri dan keybod.haha cewwahhh kembang kempis hidung tengok gambar
sendiri tak ade apa lah yang nak dibanggakan hidung aku sama je dengan korang cuma lubang hidung ku
tetap menjadi pujaan hati aku sorang. (melalut)
Sudah-sudah wanie, aku tak naklah promote kan diri terlalu banyak
cukup lah gambaraku yang comel tu... memuji sikit apa salahnya kan... =.=

wah wah wah apa yang hangat sangat beria sampai nak tulis blog
semangat berkobar-kobar nampak nya.
Biasalah tibe je time-time waktu cuti ni memang lah aku akan telefon si akak aku 2
tujuannya untuk mengambil aku lah dekat hostel pada hari jumaat
maklumlah buat pengetahuan korang semua hostel ni rumah kedua buat aku selama 1 setengah tahun ini.
haha sebelum aku lanjutkan cerita, aku saje nak kongsi satu cerita,
korang tahu tak hostel aku sekarang kan memang wanted lah.
Hostel SMART penuh dengan board 'DILARANG MASUK'
adakah macam penjara???
mestilah tak tu kan rumah aku, tempat aku curahkan makan tidur, penat lelah, tekun study
ewahhh memuji nampok nyee sayang hostel dah ke??
sudah berpaling tadah ke?? erkkk tak tahu lah
korang rasee... apa??

kalau korang nak tahu lah1st time aku dok ostel wooo
 Ingatkan nak berair-air lagi airmata ni nasib boiklah tabah berbanding dulu..
tengok unsur perbandingan tibe2 pulak menyibuk kat entry ni
apa2 pun banyak yang aku belajar dari sini woo.. (bahasa apakah yang telah kau belajar ni)
ala ala perempuan melayu methali plak dah. (puji sikit jee kot hahaaa)
kadang2 rasa macam isteri orang plak tapi tak ada laki lah lagi buat masa ni ( ewah macam nak ada jeee)
sebabnya keje-keje yang aku buat semasa di hostel seakan-akan sama dengan keje-keje suri rumah tangga..
huyooo jauh dah aku melayang ni.. (verangan jeee)
dipandang-pandang,dirasa-rasa, aku sekarang ni semakin matang kot..
perubahan baru dalam diri aku yang semakin matang ni memang berbedaa bangat dari dulu bah...haha
tetibo plokk sabah mari
haa sudah apehal nye...

Mesti korang ingat aku ada cowok dari sabah ekk??
tidak lah saya nak cari jauh2 abah saya cakap payah nak buat kenduri cost pun mahal .
Dengan kata yang lain orang semenanjung banyak lagi dik 
tak payah lah cari orang jauh2 pesanan mak saya plak
heee baik - baik patik patuhi tidak akan ingkar arahan bonda dan ayahanda tersayang ;)
kihkihkih gatai kau wanie fikir pasai kawin
stdy dok habis lagi jangan nak melebih cakap pasal bende ni
aku babap juga kau ni wanie
sudahlah wanie kau ni suka sangat bermonolog dengan diri sendiri padahal nak tulis blog je pun.


Aishhh tengok aku dah banyak melalut 
kita sambung balik cerita yang atas tadi...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

CHAK! entry tak tamat lagi lah
haa tahu tak cerita mana satu, kalau tak tahu buat-buat tahu lah
cerita yang aku nak telefon akak aku 2 laaa.. tahukan tahukan ???
dengan segala hormatnya tangan aku yang lembut2 ni dail lah
dengan sopan dan santun nyeee erkkk geli aku konon nya lembut lah padahal
tangan keras macam batu
hambik kena dengar lagu anuar zain
dalam hati bermonolog macam nak telefon hot.fm je kena dengar lagu dulu sebelun dapat chakap dengan penyampai hadiah... errr
tiba2 assalamulaikum..
ha dapat pun bukan penyampai radio lah kakak aku rupanya...

Sesi berbual kakak dan adik

aku : kakak jangan lupa ambil orang ( dah jawab salam dalam hati ) heeee
kakak : kau tunggu lah macam biasa
aku : pukul berapa ??
kakak : aku nak ambik along dulu then baru ambik kau .. pukul 1.10 tunggu lah depan.
aku : oke
kakak : adik flight kita 29 haribulan ni
aku : flight ke mana pulak ( blurr kakak aku ni ngingau ke )
kakak : kita nak pergi holiday  ke .......?? (rahsia)
aku : oh okey2 cover dulu yes hati berbunga-bunga
tak pelah assalamualaikum

***************************

aku menjerit-jerit kat kantin..
seronok gila... so tunggu oke kemana yang aku nak pergi
kalau pandai teka lah ;)

selamat membaca

P/s : susah kala jadi mashu ni aku depan lappy anak-anak sedara aku pun sibuk nak tengok aku buat apa... Sprang duduk atas riba sornag lagi duduk menari2 atas katil.. Anywy blog tetap berjalan okey so tak lah bersawang2. =.=

No comments :

Post a Comment

f