This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Oh! Demam Korea Kembali

Assalamualaikum

Kembali lagi nak hapdated blog aku ni.. Sebelum aku mulakan entry kali ni aku sememang nya manusia yang masih muda dan sedang belajar di sekolah walaupun umur semakin tua. ( tua eh tak aku muda okey). Alhamdulillah midyear exam selesai so rasa kurang lah sikit beban di dada ni. Seperti kebiasaannya, kalau exam je bermula semua lah mesti akan hidap 'demam exam" haha. Jangan ingat AF9 je boleh demam orang yang tengah study ni pun boleh demam jugak. Bukan itu je, kalau lah diumumkan minggu peperiksaan bermula dada turun naik turun naik je sesak bukan main lagi ah maklumlah ilmu ni masih kurang itu yang debar lebih. Tapi apakan daya terpaksa juga tempuh demi mengejar cita2 aku. Doakan saya okey.

Perghh aku dah pusing jauh ni cuba lihat title
 tak ada kena mengena langsung dengan title entry kali ini..
Bese lah 2 penuls yang berhemah menag suka pusing jauh dulu karang dah nak habis
tenaga baru lah nak mulakan cerita yang sangkut paut dengan entry..
Ini lah perkara biasa yang berlaku kepada semua penulis blog kan.
Bagi akulah memalut ni adalah untuk panaskan enjin n idea kau untuk menulis blog..
 So, nak dapatkan entry yang panjang
korang ceritalah apa2 pun sampai lah nak dekat2 tenaga dah memang tak larat
korang bukalah cite yang berkaitan dengan title entry 2. Selamat mencuba okey!

Begini al-kisahnya, aku ni sememangnya meminati
 drama korea dari dulu lagi tapi masih terkawal lagi lah 
then tak adalah obses sangat dengan korea2 ni cuma kalau
drama or filem dia memang lah kau layan habis..
Now, aku kembali khatam kan beberapa drama korea.
 Antara drama yang paling best aku layan Boys Over Flowers.
 Haa,pelakon dia ada 4 orang lelaki muka memang dah kalahkan Remy Ishak..haha
(berangan jee aku ni) . Pelakon drama ni terdiri daripada Lee Min Ho, Kim Hyun Jung,
Kim Beom, Kim Jun and yang menyerikan lagi drama ni of course lah Ku Hye Seon.

hensem kan .. sabar sabar...
Nak tahu jalan cerita dia macam mana ?? Aku akan bagi sinopsis boleh lah korang view di bawah ;)

Sinopsis Boys Over Flowers

It is about the adventure (or misadventures) of an average girl calledGeum Jan Di, whose family owns a dry cleaning store located near the luxurious and well known Shin Hwa College. Jan Di meets the four richest and most spoiled boys known as the F4. After somemisunderstandings, she is admitted into that school on a swimming scholarship. Jan Di tries to avoid any type of relationship with the F4 because those that go against them will be targeted and their school life would be a hell. But despite all her efforts she will star a war with de leader of the F4, Goo Joon Pyo, who little by little will fall in love with Jan Di and that will start a love triangle, because Jan Di is in love with Yoon Ji Hoo.

Copy and paste dekat Cover CD 2 jee.. 


   

She is a hard worker, a fighter, a persistent girl and although she is somewhat awkward and a bit silly to the studies, she do anything to help others and always gets what she proposes.
She is the protagonist if this drama.



He is a spoiled boy, who comes from a very influent and rich family and he thinks he can have everything he want. He is a guy with little patience and a big ego, but it becomes a very funny with their ideas and whims. And he can be very, very cute when he shows his tender side.
He is the person who fall in love with the protagonist.


He is the most lonely from the F4 and he is Jan Di first love. At first he is not interested, but when Jan Di falls in love with Joon Pyo, Ji Hoo seems to fell something towards the girl. He is very sweet with her and she considers him a very important person but he is no longer the person who loves. 


He is the third member of the F4 and he is the Casanova of the group. It is a great genius in pottery, ceramic work, with which he has won money and admiration. This boy who is always smiling has a love story with Jan Di's best friend Chu Ga Eul. Even thought his charismatic personality is heart is very hurt by his father and his first love. Hi is the person who is always ready to help Jan Di and Joon Pyo with their trouble relationship.


He is the fourth member of the F4 and he is roll is the less important in this drama. Woo Bin is the son of the president of the Mafia, from there his rank and money, but he is not proud of his family "work". He's a really good boy that is willing to help his friends in any situation. His the title of being the "Prince Song" is helpful in some cases. He is also a playboy like Yi Jung


Sangat suka lah dengan cerita ni, bagi aku menarik plot cerita ni sebab berjaya 
buat aku nangis ( emosi lebih ), boleh buat aku ketawa pun iye jugak... haha
Asik tersenyum jeeromantik sangat. Dari cerita ini juga aku dapat belajar erti kehidupan.
Lagu dalam cerita ni apa kurang nya semua best2 lah mendayu2 bila dengar..
So aku rasa kalau korang nak beli cerita ini tak rugi..
Apa tunggu lagi marilah membeli CD ni pastikan yang original...

P/s : Selamat menonton.. Anywy bagilah pendapat korang pasal cerita ni or kongsi2 drama korea yang best2 dengan wanie ;)

Thank You =.=

4 comments :

  1. best2 cite ni..drama terbaru lee min ho..city hunter.

    ReplyDelete
  2. syukri : memg sgt best.. wah kena download ni cerita terbaru dia.. anywy support lah filem korea ;)

    ReplyDelete
  3. nurhafizah : memanh best sgt2 kn

    ReplyDelete

f