This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Report On Success

Assalamualaikum =.=

Apa jeling2 belog aku yang semakin cantik dan berseri2 ni maklumlah entry semakin hari semakin bertambah2. Suka2 bila ilham mencurah2 sampai kan banyak benda nak tulis pun tertinggal2. Ejaan lagi lah tunggang langgang tapi masih boleh control..Hey korang,bangga jap aku dengan kejayaan diri sendiri.. Eh bukan-bukan kejayaan bersama yang lain juga.Mesti ada yang tertanya or tade tertanya2 itu tak kisah lah aku just nak bagi tahu korang something, hmmm laporan aku terpilih untuk presentation di Matrik Gambang pada tahun 2011... Tarikh diabaikan sementara waktu sebabnya aku belum pasti bila tarikh yang sepatutnya. Manalah tak bangga nya kitaorang memang dah cuba sehabis baik menyiapkan laporan 2 tiba-tiba terpilih pulak daripada 115 laporan sastera kami di antara 34 laporan yang terpilih di seluruh negeri pahang .Waaaa hebatnya! hahah Stop berangan.. 

Masa Datin Genga selaku guru penyelaras pra-u memberikan sedikit taklimat dan mengumumkan kumpulan yang berjaya ke peringkat seterusnya, berdebar-debar jugalah nak tunggu tajuk laporan kumpulan aku sambil bermonolog "agak-agaknya terpilih tak??" Akhirnya kedengaran sayup-sayup tajuk kumpulan aku diumumkan aku pun bangun dengan bangga sekali sebagai wakil kepada kumpulan...Tepukan tahniah diberikan kepada kumpulan aku, walaupun tengah sarat dengan midyear exam berita ini cukup memberikan kami puas dan rasa berbaloi2 setelah berusaha keras menyiapkan Research & Development kumpulan kami dan akhirnya kami berjaya untuk ke peringkat yang seterusnya. 

Thanks juga dekat teacher yang berikan support yang mendalam  kepada kumpulan kami. Of course untuk Cikgu Rahmat yang banyak membantu kami semasa menjalankan kajian tentang penduduk orang asli. Family,Kawan-kawan or yang terlibat secara langsung ataupun tidak langsug terima kasih banyak2 kami ucapkan;) Wah macam nak tulis penghargaan dah ni.hahha ter over pulak tapi yang penting ikhlas.

So, selepas midyear kami akan cuba untuk betulkan apa yang patut pada report 2, setting balik slide yang banyak 2 bagi sedikit sebabnya masa terlalu singkat, cara percakapan kami yang terlalu laju macam kereta api perlu di slowkan macam naik basikal je..haha (kata cikgu zaleha), kedudukan kami, abstrak perlu dibetulkan lagi, nak buat persediaan untuk pameran pasal research group kitaorang lagi... Fuhhh banyak benda yang perlu dibuat. Ayu &Anish terima kasih sebab kita saling bekerjasama dalam menyiapkan report ni. Ayu thanks juga sebab jadi wakil aku dan Anish di petempatan orang asli. Kami janji kali ini kami ikut kau pergi sana untuk temubual dan ambil barang bukti tentang pendidikan masyarakat orang asli di kampung paya bungor! Advance kan tajuk research kitaorang ;) Apa yang penting kerjasama! Insyaallah kami boleh.

Okey kepada kumpulan yang tidak terpilih tidak bermaksud korang tak hebat or tak bagus. Semuanya sama, then good job sebab korang pun dah hantar laporan dengan jayanya bukan buat kerja separuh jalan dan korang 'present' peringkat sekolah juga dah cukup baik. Kepada kumpulan yang berjaya,buat lah yang sehabis baik, kita daripada sekolah yang sama sudah tentu kami akan sokong antara satu sama lain.

Selamat membaca dan berikan sokongan kepada kami yee =.=

3 comments :

  1. follow sini..jemput join

    http://masturazakaria.blogspot.com/2011/05/aku-nak-promote-blog-followerssuka-tak.html

    ReplyDelete
  2. cute nyer blog niey...!!
    wrne dye matching..!! :D

    ReplyDelete
  3. mimie : thanks oke ;) bese2 jela blog ni tak hebat mana la..... blog awk pun apa kurg nya juga ;)

    ReplyDelete

f