This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Yaaaahuuuu Raya ;)


Assalamualaikum

Amacam terkejut ke banner raya aku besar gila kan..
Beginilah cara paling terbaik buat banner then upload di facebook
confirm semua kenalan rapat kita dapat kad raya digital aku ni.
Aku buat yang simple2 je tapi kalau ada yang nak tulis panjang 2
atas diri lah tapi aku ni jenis tak reti nak menulis ayat sedih-sedih ni.

Apa-apa pun aku ingin mengucapkan 
SELAMAT HARI RAYA kepada semua blogger.
Seronok betul dapat raya kan boleh pakai baju baru, kasut baru cuma
rumah je tak baru...
Bila bukak blog wanie jangan lupa tinggalkan duit raya okey.
Beraya tu bawak lah kereta slow2 karang beraya dihospital pulak.. hehe

P/s : Kalau orang tak puasa tak payah raya pun takpe..hehehe

Jom join bloglist AIDILFITRI BEN ASHAARI

Santai Bersama BEN ASHAARI

Assalamualaikum..

Marilah kita join segmen Ben Ashaari.
Nak tahu syaratnya Klik Disini

Thanks You
=.=

KAMI BLOGGER PRIHATIN

Santai Bersama BEN ASHAARI

Assalamualaikum


Apa yang korang rasa bila tengok video di atas... Itulah perkara
yang sebenarnya berlaku di SOMALIA.
Atas dasar keprihatinan terhadap manusia yang lebih memerlukan
aku join segmen Ben Ashaari kali ni.
Okey kalau korang nak join segmen ni boleh lah klik banner di atas 2.
Ben Ashaari menganjurkan segmen ini sebagai sokongan terhadap Tabung Kemanusiaan
Somalia anjuran ISLAMIC RELIEF MALAYSIA.
Kalau berminat bolehlah ke laman web khas Klik Disini

Tarikh Tutup sehingga 1 syawal

Renung-renungkanlah, jika kita makan lebih satu pinggan tapi mereka di sana
sesuap nasi pun payah nak makan,apa salahnya kita memberi sedikit sumbangan duit sebagai
pertolongan kepada mereka. Tak banyak tidak apa janji kita tetap memberi
sumbangan kerana sedikit itu dengan niat yang ikhlas insyaallah
besar ganjaran - NYA nanti.

P/s : Harta dunia tak bawa mati tapi ilmu Allah S.W.T digunakan sampai akhirat kelak.

Thank You
=.=

Yeeeeay Sayang Nuffnang

Assalamualaikum

Yieeehaaa... seronoknya macam mood nak ke raya semua nya ada tapi mood nak trial
jatuh semangat aku menggigil badan-badan bila ingat pasal exam besar ni.
Mesti ada yang pelik kenapa aku beria seronok dengan nuffnang kan.
Hey mesti ingat nuffnang nak bagi aku duit raya kan.. Kalau dorang nak bagi apa
salahnya kan so korang sila gigit jari okey.

Bukan apa setelah beberapa lama menunggu akhirnya 'Buffered Earning'
muncul juga di belog kesayangan aku ni.
Tengok belog ni menerima dengan tangan terbuka bukan 2 je tersipu-sipu malu
juga dapat earning dari nuffnang..
Apa-apa pun terima kasih nuffnang bagi peluang dekat belog aku mencuba
promosi kan iklan-iklan yang ada...
Kalau nak bagi 'Buffered Earning' ni lagi-lagi belog ni suka
tuan punya tanah ni pun ap kurangnya terlonjak bahagia ...

Betul lah apa yang pernah saya baca sebelum ni bila kita seorang
pengaktif tegar dunia belog kita mesti saling berkait rapat dengan nuffnang
jadi bila earning kita meningkat dari semasa ke semasa kita akan lebih bersemangat nak
updated belog macam nak bagi penghargaan terima kasih dekat nuffnang lah 
bagi kita peluang menaja iklan-iklan dorang.

Mari aku kongsikan tips cara nak dapatkan buffered nuffnang TAPI kalau
lambat 2 kena banyak kan bersabar dan sentiasa mencari 
kelemahan belog korang supaya boleh diperbaiki.
Rajin-rajin lah terjah belog orang jangan jadi katak bawah tempurung pulak.
Korang sebagai bloggers kenalah bagi entry yang banyak-banyak dan berkualiti
jangan asik mengkritik nuffnang tak bagi itu ini tapi enrty korang hampas
macam mana dorang nak letak advertisement yang mahal2 dekat korang.
Ingat Tu!

Okey mari aku kongsikan 
TIPS DAPATKAN 'BUFFERED EARNING' NUFFNANG

1 . Kenalah jadi Nuffnang membership Glitterati kalau ahli biasa je tak diterima okey.
     So kalau dah lama daftar pastikan anda kekal sebagai ahli Glitterati.
     Jangan madukan nuffnang dengan meletakkan ads dari pesaing nuffnang.

2. Buffered Earning ni bukanlah nuffnang yang pilih tapi ejen advertisement 2 sendiri
    yang pilih then nak letakkan kat belog tu sendiri contohnya CIMB,DIGI,SAMSUNG
    dan macam - macam lagi. Mereka nak letakkan ads dekat belog korang sudah
    semestinya nak orang tengok produk dorang dan sudah semestinya marketing
    syarikat dorang meningkat.
 
3. Kenalah letak ads ditempat yang betul2 okey supaya ejen berkenan dan terus pilih
    kita untuk ads dorang. Pemilihan ads sangat penting okey seperti Ads leaderboard 
   perlulah di letakkan di header, meletakkan ads skyscraper di no.1 
   bahagian sidebar & large rectangle di bawah post di home dan
   didalam entry. So, be careful..

4. Ha, bukan 2 sahaja korang kenalah selalu berhubung dengan pihak nuffnang dengan
    cara menghantar tiket kepada pihak nuffnang. Tanyalah apa-apa sahaja insyallah
    nuffnang akan reply dalam masa 24 jam punya. Jangan sombong dengan nuffnang
    okey.
    
    Caranya ;-
             
            +  Sign in kat nuffnang.
            +  Klik contact us.
            +  Pilih Blogger Enquiries/Suggestions dan tekan next.
            +  Tulis apa yang ingin ditanya kepada nuffnang dalam bm atau bi.
            +  Pastikan anda meletakkan priority kepada high untuk mendapat balasan yang

                cepat.

5. Okey pilihan nama di siderbar untuk iklan ni juga menjadi faktor utama.
    Jangan sesekali letak nama sidebar 'please click here', 'click banyak2' memang tidak
    dilayan sebabnya itu click cara paksaan tapi cara yang betul letakkan
   Advertisement sahaja sudah cukup dan memadai.

6. Mengekalkan trafik dan unique visitor (UV).. Ha macam mana 2 kan, senang je
    korang kenalah ada pembaca setia belog anda sekurang-kurangnya 100+ unit
    pelawat kena blogwalking di belog anda. Sebabnya makin ramai UV yang
    korang dapat macam tulah tingginya RM korang akan dapat then kalau sikit
    UV sudah semestinya sikit lah RM yang korang dapat.

7. Isi dan Update paling tidak pun sekali sebulan "Blogger Bio Survey".
    Insyaallah salah satu cara untuk mendapatkan 'Buffered Earning'.

Itu sahaja tips nya.. kalau ada tips lain aku akan kongsikan kepada
semua, act semua ni pun bergantung kepada pihak nuffnang
dan ejen ads itu sendiri tapi kali ni rezeki

DiGi Blackberry Bundle Prepaid SS,Samsung Raya Grapevine,Iskandar Malaysia SS
terima kasih memilih belog wanie ..

P/s : Rajin-rajinlah updated entry yang best-best jangan setakat melepaskan batuk 
       di tangga je. Selamat Mencuba tips yang dikongsikan 2.

Thank You
=.=

BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK ?

Santai Bersama BEN ASHAARI

Wah aku join seklai lagi segmen anjuran Ben Ashaari
ni second time lah aku bersama segmen dia.
Okey segmen Ben Ashaari ni memang simple je
korang boleh baca syarat-syaratnya KLIK DISINI
Cepat-cepat join jangan terlambat hari ni (14/8/2011) tarikh tutupnya
pada pukul 6 petang ni... 

Thank You
=.=

Alhamdulillah

Assalamualaikum...

Whatever you do, don’t lose hope.
Allah is there to save you

I look around me, and what do I see? I see people in pain. Tangible, intangible, physical, mental, pain I couldn’t even bear. But the strange thing is that these people go on, in the midst of crisis I see them get up and continue. Then I look at myself and find out that I am no better. Deep down inside my heart there are things that are painful to remember, things that bring tears to my eyes. I am in pain too. But its strange, sometimes I find myself going on, even when I lost so much I manage to get up and continue.

Everybody has this thing in their heart that hurts them, and keeps them up late at night crying. Nobody is perfectly happy. Everybody feels pain. Pain. It keeps us together yet, it separates us. Everybody has their own problems, these actors and “superstars” that people look up to, they aren’t all that happy as well. In fact, they are more miserable because they carry more sins in their hearts. Just because you are in pain doesn’t mean that you have to hurt others or push them away. This is not the solution to anything, it will just add to your pain.

Be patient. Know that these problems that surround you and this pain that you are in are all some sort of test. Know that when you find yourself in need, there is someone waiting patiently to hear your voice as you ask him for what you need. Know that these “tests” are there because he misses your voice when you talk to him. He knows all your problems, yet he still listens and never tires of your repeated stories. Allah is with you. Never lose hope, it keeps us going. Look around, you are not alone. But some people have it worse than you, just say: Alhamdulillah.

Don’t forget to raise your hand and talk to him, he will listen to you no matter what

Ubahkan Gayamu Dengan Pilihan Hatimu

Assalamualaikum

Sudah lama aku merangka enrty kali ni akhirnya dapat juga postkan walaupun lambat 
janji korang dapat baca apa yang aku nak sampaikan dalam gaya kreatif
penulisan aku kali ini.

GILA DOE!

Tengok aku dah start dengan bahasa kanak-kanak zaman sekarang yang 
tersangatlah sopan bahasanya.
Mulai beberapa minggu yang lepas2 hati aku ni mula dah jatuh cinta 
dengan seekor beruk ni.
Yang special sangat pasal beruk ni kan dia ada di mana2 advertisement tak kira lah 
surat khabr ke, televisyen ke, radio ke walaupun tak nampak buat nampak jelah
bila iklan mengenai beruk ni.
Kiranya 1st timelah aku suka jenis beruk ni kerana beruk yang jadi pilihan aku kali ni
agak menarik perhatian ku dengan pelbagai warna.
Oh! terkejut nya beruk ada banyak warna, biasalah dunia dah moden
beruk pun nak lah jugak kemodenan kita tapi beruk ni macam kacukan lah
sebab ada banyak warna dah..haahaa

Mesti korang pelik kan apa lah yang aku dok gila2 sangat ni dah lah beruk pulak 2..
Mari aku bukak kisahnya broaband celcom yang terbaru nilah,
masyaallah kalau beruk tepi jalan 2 memang aku tak hingin lah tapi
takut dorang pulak tergila2kan aku pulak. mungkin lah??  ceewah aku start perasan 
yang tak boleh tahan dengan beruk pun aku boleh perasan ker?? hehe

cun kan beruk ni haha
Cer korang bukak surat khabar yang ada di rumah korang tak kisahlah
surat khabar apa janji yang ada iklan 2 kornag tengok tapi
jangan bukak kisah artis je yang sibuk nak bercerai, nak kahwin, tapi jeling2 lah 
sikit dengan iklan-iklan sampingan dalam tu barulah tak bosan masa baca surat khabar 2.
Kalau aku tengok surat khabar aku telek satu persatu selagi tak habis selagi 2 aku telek
biar sampai aku puas hati beli surat khabar 2.
Actually,dari iklan juga kita boleh dapat idea untuk melihat produk2 baru 
yang ada dipasaran sekarang ni.

Kita i sebagai pengguna cubalah hargai promosi yang dibuat oleh mana2
syarikat sebabnya semua iklan 2 berbayar okey bukan free je setiap iklan yang
dorang letak dalam surat khabr even kecik tetap kena bayar.
Wah sejak aku study business ni aku dah macam orang yang hargai iklan-iklan
pula. Mari aku kongsikan sikit ilmu business dengan korang, bila kita sebagai 
pengusaha sesebuah perniagaan dan kita ada mengeluarkan produk baru untuk 
dipasarkan cuma ada satu cara produk 2 dikenali ramai dengan membuat
promosi tentang produk tersebut. Maka, barulah produk 2 akan dikethaui 
oelh pengguna luar.. So iklan sanagt penting kepada perniagaan okey macam 
isi dengan kuku gitu...heheh

Tengok aku dah melalut macam2 dah ni nak cerita pasal beruk
aku pergi cerita pasal benda lain pula tak pasal-pasal ilmu perniagaan 
yang aku keluarkan. hiihi (konon nya)
Untuk pengetahuan semua celcom broadband telah megeluarkan 
broadband versi  "MTV WORLD STAGE". Beruk nilah yang 
ada pelbagai warna 2 bukan beruk di tas tadi okey.. no no no
Pelbagai jenis warna beruk ni antaranya purple ( nak yang ni please mak! ),
biru,hijau dan turqoise. Dekat beruk ni ada gambar-gambar rockers taw ( suke suke )
Bila tengok beruk yang comel-comel belaka ni rasa nak gigit je takit bila dapat beli
benda alah ni bukan aku dok online tapi dok usap beruk ni tiap-tiap hari.
Confirm akan jadi nyawa aku akulah selepas handphone and lappy yang comel ni.

Oh! Oh! terlupa psssttt, asyik sangat aku menaip dengan miss lappy ni sampai lupa
nak tunjuk rupa beruk-beruk yang pelbagai warna 2.

Belilah sementara tengah buat promosi bayaran serendah RM48 sebulan . 
Bayaran yang berbaloi2 laju pulak 2 time online dan yang paling penting beruk ni
tersangat lah comel sampai aku rasa nak gigit-gigit je dengan gigi arnab aku ni
( hoi hoi bulan puasa lapar sangat ke sampai beruk pun jadi santapan)

Nak tahu lebih lanjut tentang broadband celcom terbaru ni boleh lah lawati 
web khas klik disini  .

P/s : Online2 tu jangan lupa komen blog wanie okey ... 


Thank You
=.=

Short Entry



Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru



Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali


Wah best kan lagu ni... Adakah aku dah buat keputusan yang betul n pasti
gerak hati aku katakan ye aku patut lakukan walau apa pun terjadi
Doa kan aku buat keputusan yang paling terbaik okey..

P/s : cinta hakiki cinta bersama yang Esa...Selamat Berbuka Puasa
f