This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Ubahkan Gayamu Dengan Pilihan Hatimu

Assalamualaikum

Sudah lama aku merangka enrty kali ni akhirnya dapat juga postkan walaupun lambat 
janji korang dapat baca apa yang aku nak sampaikan dalam gaya kreatif
penulisan aku kali ini.

GILA DOE!

Tengok aku dah start dengan bahasa kanak-kanak zaman sekarang yang 
tersangatlah sopan bahasanya.
Mulai beberapa minggu yang lepas2 hati aku ni mula dah jatuh cinta 
dengan seekor beruk ni.
Yang special sangat pasal beruk ni kan dia ada di mana2 advertisement tak kira lah 
surat khabr ke, televisyen ke, radio ke walaupun tak nampak buat nampak jelah
bila iklan mengenai beruk ni.
Kiranya 1st timelah aku suka jenis beruk ni kerana beruk yang jadi pilihan aku kali ni
agak menarik perhatian ku dengan pelbagai warna.
Oh! terkejut nya beruk ada banyak warna, biasalah dunia dah moden
beruk pun nak lah jugak kemodenan kita tapi beruk ni macam kacukan lah
sebab ada banyak warna dah..haahaa

Mesti korang pelik kan apa lah yang aku dok gila2 sangat ni dah lah beruk pulak 2..
Mari aku bukak kisahnya broaband celcom yang terbaru nilah,
masyaallah kalau beruk tepi jalan 2 memang aku tak hingin lah tapi
takut dorang pulak tergila2kan aku pulak. mungkin lah??  ceewah aku start perasan 
yang tak boleh tahan dengan beruk pun aku boleh perasan ker?? hehe

cun kan beruk ni haha
Cer korang bukak surat khabar yang ada di rumah korang tak kisahlah
surat khabar apa janji yang ada iklan 2 kornag tengok tapi
jangan bukak kisah artis je yang sibuk nak bercerai, nak kahwin, tapi jeling2 lah 
sikit dengan iklan-iklan sampingan dalam tu barulah tak bosan masa baca surat khabar 2.
Kalau aku tengok surat khabar aku telek satu persatu selagi tak habis selagi 2 aku telek
biar sampai aku puas hati beli surat khabar 2.
Actually,dari iklan juga kita boleh dapat idea untuk melihat produk2 baru 
yang ada dipasaran sekarang ni.

Kita i sebagai pengguna cubalah hargai promosi yang dibuat oleh mana2
syarikat sebabnya semua iklan 2 berbayar okey bukan free je setiap iklan yang
dorang letak dalam surat khabr even kecik tetap kena bayar.
Wah sejak aku study business ni aku dah macam orang yang hargai iklan-iklan
pula. Mari aku kongsikan sikit ilmu business dengan korang, bila kita sebagai 
pengusaha sesebuah perniagaan dan kita ada mengeluarkan produk baru untuk 
dipasarkan cuma ada satu cara produk 2 dikenali ramai dengan membuat
promosi tentang produk tersebut. Maka, barulah produk 2 akan dikethaui 
oelh pengguna luar.. So iklan sanagt penting kepada perniagaan okey macam 
isi dengan kuku gitu...heheh

Tengok aku dah melalut macam2 dah ni nak cerita pasal beruk
aku pergi cerita pasal benda lain pula tak pasal-pasal ilmu perniagaan 
yang aku keluarkan. hiihi (konon nya)
Untuk pengetahuan semua celcom broadband telah megeluarkan 
broadband versi  "MTV WORLD STAGE". Beruk nilah yang 
ada pelbagai warna 2 bukan beruk di tas tadi okey.. no no no
Pelbagai jenis warna beruk ni antaranya purple ( nak yang ni please mak! ),
biru,hijau dan turqoise. Dekat beruk ni ada gambar-gambar rockers taw ( suke suke )
Bila tengok beruk yang comel-comel belaka ni rasa nak gigit je takit bila dapat beli
benda alah ni bukan aku dok online tapi dok usap beruk ni tiap-tiap hari.
Confirm akan jadi nyawa aku akulah selepas handphone and lappy yang comel ni.

Oh! Oh! terlupa psssttt, asyik sangat aku menaip dengan miss lappy ni sampai lupa
nak tunjuk rupa beruk-beruk yang pelbagai warna 2.

Belilah sementara tengah buat promosi bayaran serendah RM48 sebulan . 
Bayaran yang berbaloi2 laju pulak 2 time online dan yang paling penting beruk ni
tersangat lah comel sampai aku rasa nak gigit-gigit je dengan gigi arnab aku ni
( hoi hoi bulan puasa lapar sangat ke sampai beruk pun jadi santapan)

Nak tahu lebih lanjut tentang broadband celcom terbaru ni boleh lah lawati 
web khas klik disini  .

P/s : Online2 tu jangan lupa komen blog wanie okey ... 


Thank You
=.=

3 comments :

f