This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Yeeeeay Sayang Nuffnang

Assalamualaikum

Yieeehaaa... seronoknya macam mood nak ke raya semua nya ada tapi mood nak trial
jatuh semangat aku menggigil badan-badan bila ingat pasal exam besar ni.
Mesti ada yang pelik kenapa aku beria seronok dengan nuffnang kan.
Hey mesti ingat nuffnang nak bagi aku duit raya kan.. Kalau dorang nak bagi apa
salahnya kan so korang sila gigit jari okey.

Bukan apa setelah beberapa lama menunggu akhirnya 'Buffered Earning'
muncul juga di belog kesayangan aku ni.
Tengok belog ni menerima dengan tangan terbuka bukan 2 je tersipu-sipu malu
juga dapat earning dari nuffnang..
Apa-apa pun terima kasih nuffnang bagi peluang dekat belog aku mencuba
promosi kan iklan-iklan yang ada...
Kalau nak bagi 'Buffered Earning' ni lagi-lagi belog ni suka
tuan punya tanah ni pun ap kurangnya terlonjak bahagia ...

Betul lah apa yang pernah saya baca sebelum ni bila kita seorang
pengaktif tegar dunia belog kita mesti saling berkait rapat dengan nuffnang
jadi bila earning kita meningkat dari semasa ke semasa kita akan lebih bersemangat nak
updated belog macam nak bagi penghargaan terima kasih dekat nuffnang lah 
bagi kita peluang menaja iklan-iklan dorang.

Mari aku kongsikan tips cara nak dapatkan buffered nuffnang TAPI kalau
lambat 2 kena banyak kan bersabar dan sentiasa mencari 
kelemahan belog korang supaya boleh diperbaiki.
Rajin-rajin lah terjah belog orang jangan jadi katak bawah tempurung pulak.
Korang sebagai bloggers kenalah bagi entry yang banyak-banyak dan berkualiti
jangan asik mengkritik nuffnang tak bagi itu ini tapi enrty korang hampas
macam mana dorang nak letak advertisement yang mahal2 dekat korang.
Ingat Tu!

Okey mari aku kongsikan 
TIPS DAPATKAN 'BUFFERED EARNING' NUFFNANG

1 . Kenalah jadi Nuffnang membership Glitterati kalau ahli biasa je tak diterima okey.
     So kalau dah lama daftar pastikan anda kekal sebagai ahli Glitterati.
     Jangan madukan nuffnang dengan meletakkan ads dari pesaing nuffnang.

2. Buffered Earning ni bukanlah nuffnang yang pilih tapi ejen advertisement 2 sendiri
    yang pilih then nak letakkan kat belog tu sendiri contohnya CIMB,DIGI,SAMSUNG
    dan macam - macam lagi. Mereka nak letakkan ads dekat belog korang sudah
    semestinya nak orang tengok produk dorang dan sudah semestinya marketing
    syarikat dorang meningkat.
 
3. Kenalah letak ads ditempat yang betul2 okey supaya ejen berkenan dan terus pilih
    kita untuk ads dorang. Pemilihan ads sangat penting okey seperti Ads leaderboard 
   perlulah di letakkan di header, meletakkan ads skyscraper di no.1 
   bahagian sidebar & large rectangle di bawah post di home dan
   didalam entry. So, be careful..

4. Ha, bukan 2 sahaja korang kenalah selalu berhubung dengan pihak nuffnang dengan
    cara menghantar tiket kepada pihak nuffnang. Tanyalah apa-apa sahaja insyallah
    nuffnang akan reply dalam masa 24 jam punya. Jangan sombong dengan nuffnang
    okey.
    
    Caranya ;-
             
            +  Sign in kat nuffnang.
            +  Klik contact us.
            +  Pilih Blogger Enquiries/Suggestions dan tekan next.
            +  Tulis apa yang ingin ditanya kepada nuffnang dalam bm atau bi.
            +  Pastikan anda meletakkan priority kepada high untuk mendapat balasan yang

                cepat.

5. Okey pilihan nama di siderbar untuk iklan ni juga menjadi faktor utama.
    Jangan sesekali letak nama sidebar 'please click here', 'click banyak2' memang tidak
    dilayan sebabnya itu click cara paksaan tapi cara yang betul letakkan
   Advertisement sahaja sudah cukup dan memadai.

6. Mengekalkan trafik dan unique visitor (UV).. Ha macam mana 2 kan, senang je
    korang kenalah ada pembaca setia belog anda sekurang-kurangnya 100+ unit
    pelawat kena blogwalking di belog anda. Sebabnya makin ramai UV yang
    korang dapat macam tulah tingginya RM korang akan dapat then kalau sikit
    UV sudah semestinya sikit lah RM yang korang dapat.

7. Isi dan Update paling tidak pun sekali sebulan "Blogger Bio Survey".
    Insyaallah salah satu cara untuk mendapatkan 'Buffered Earning'.

Itu sahaja tips nya.. kalau ada tips lain aku akan kongsikan kepada
semua, act semua ni pun bergantung kepada pihak nuffnang
dan ejen ads itu sendiri tapi kali ni rezeki

DiGi Blackberry Bundle Prepaid SS,Samsung Raya Grapevine,Iskandar Malaysia SS
terima kasih memilih belog wanie ..

P/s : Rajin-rajinlah updated entry yang best-best jangan setakat melepaskan batuk 
       di tangga je. Selamat Mencuba tips yang dikongsikan 2.

Thank You
=.=

6 comments :

  1. bestlah tips ni... kakak pun baru je pasang iklan nuffnang kat blog, banyak x faham lagi

    ReplyDelete
  2. ibu gebu : akak cuba lah insyaallah menjadi tapi kena sabr lah okey.. ;)kalau akak tak paham pape tnya je dengan nuffnang dorg pasti akan membantu

    ReplyDelete
  3. waah..~~~
    congrats..~~ >.<
    x penah dpt BE lg.. T_T

    ReplyDelete
  4. thanks yaou... sabar k insyaallah pasni pasti dapat BE punya..

    ReplyDelete

f