This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Kepanasan di siangnya, Kegelapan di malamnya juga

Assalamualaikum semua..

Wah rindunya nak menulis dan menatap bloggie.
Bayangkan aku terpaksa berpisah dengan blog ni buat seketika kerana
tengah beperang dengan buku-buku untuk trial STPM.
Memang terasa rindu nak menulis panjang-panjang kat sini.

Apa yang gelap then apa yang panasnya.
Tajuk habis hot dah tapi entry dia mestilah lagi hot bukan itu je aku yang 
terkena ni pun memang lagi hot + spicy lagi.
Alkisahnya tengah saya menghadap laptop untuk view soalan trial dari negeri lain
sambil bermalas-malasan di atas katil tiba - tiba jee
elektrik terputus.Satu dorm tak ada elektrik memang gelap lah habis.


Nak kata nampak muka or lubang hidung pun tak nampak.
Dalam dorm masa 2 ada yang dah tertidur then yang masih berjaga 2
terjerit-jerit lah sebab terkejut. Habis je aku view soalan trial past year aku terus 
shutdown kan laptop terus tidur di bilik yang gelap gelita 2.
Ambik batal tutop mata 2 tudir sebab berani-berani takut nya banyak.
Aku kena lah berani sikit sebab bff aku yang sorang 2 memang penakut 
kalau dua-dua dah takut sapa nak jadi heroin nya.. haha

Kitaorang tidur dekat dorn 2 pun sebab ramai orang kalau tak ada orang jangan harap aku tidur 
situ mampus kitaorang berhijrah ke bilik lain.
Keesokannya pula. still same tak ada elektrik disebabkan hari ahad besoknya
hari persekolahan kena bangun awal kan so bila tidur tanpa ada lampu 
of course lah akan terlajak punya untuk tidak menyulitkan lagi keadaan
satu dorm berhijrah ke bilik lain.

Apa lagi lah aku dan bff berhijrah ke dorm lain juga.
Yang adanya katil kosong di atas, mak ai tidur aku tak lena 
sebab takut jatuh dari katil, nak memanjat ke atas katil pun jadi satu hal.
Pada masa nilah aku bersyukur aku punya katil dibawah yang tak memerlukan aku
untuk memanjat dan terjun jika mahu turun dari katil 2.

Pada hari isnin aku balik awal dari student yang lain sebab minggu exam jadual balik 
awal dari biasa apa agi seronok lah tapi bila balik2 je tekan suis still same.
Kepenatan membataskan dari segala-galanya terlena aku sampai ke petang.
Sedar-sedar je petang 2 dah ada elektrik, bersyukur sungguh sebabnya penyiksaan
dari kegelapan dan kepanasn dah berakhir.

Akhirnya boleh tidur lena di katil sendiri.

P/s : TNB tolong jangan makan gaji buta okey.


No comments :

Post a Comment

f