This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Cinta....

Assalamualaikum

Apa khabar semua readers2 blog wanie...
Harap semuanya baik2 saja kan, ada ke mak dn ayah pergi menunaikan
fardhu haji wanie doa kan supaya selamat pergi dan pulang.
Blog ni sedikit hambar untuk beberapa minggu disebabkan kesibukan
melanda empunya blog ni. ecehh ayat skema je aku pakai.

Alhamdulillah diberi peluang lagi untuk updated blog ni setelah cuba mencelah
masa yang ada. Kadang-kadang bila dah duk depan lappy lama2 idea semuanya
 jadi tepu tak boleh nak keluarkan langsung so yang terbaik off lappy then tidur...
Yes , aku pun tak tahu kenapa mood aku sekarang sering terganggu
 disebabkan hal kecik je aku akan mula melenting...
Ada yang cakap ni perubahan hormon seorang perempuan
betul ke tidak hal ni aku tidak pasti cuma aku rasa aku jadi moody
mungkin disebabkan stress memikirkan exam semakin hampir tiba..


Okey aku menulis tentang cinta kerana setiap hari aku buka wall di facebook
mesti ada yang tulis status tentang cinta. So aku anggap sekarang mood cinta
si kumbang dan si bunga. ewah ayat jiwang..

Love needs sacrifice

Apa yang korang paham dengan cinta perlukan pengorbanan...
Bagi aku cinta yang suci mesti ada pengorbanan yang perlu dilakukan untuk
memiliki sesuatu yang indah dalam hidup kita.
Mungkin kita tidak terpilih untuk melakukan pengorbanan tapi macam
mana orang yang sering di uji untuk melakukan pengorbanan semata-mata untuk
untuk mengecap kebahagian hakiki untuk dirinya.
Bercinta bukan lah satu perkara yang mudah tapi bila kita menyelami rasa cinta
 ni kadang- kadang akan meluka kan hati kita sendiri.
Apa yang perlu dikorbanlan, duit untuk membeli topup berborak, masa
untuk teman istimewa 2, hati untuk merelakan dia sayang pada kita dan
bila di bertemu insan yang lebih baik dari kita, kita perlu
korbankan cinta dan biarkan kecurangan itu.

Kadang-kadang aku terfikir ada ke lagi cinta yang tak memerlukan air mata
mengalir. Apabila sudah terjebak dengan dunia percintaan mesti payanh untuk
 korang tinggalkan. Kerana cinta ni sangat manis bila dapat di rasai tapi bila sekali
 terlukaakan ada kesan dihati untuk pulihnya mungkin akan mengambil
masa yang lama.

Bagi aku cinta kepada Allah s.w.t tak akan membawa kekecewaan malah bawa
kita jadi insan yang lebih baik dari sebelumnya.
Bercinta dengan ibu bapa akan membawa balasan di akhirat kelak.
Bercinta dengan guru akan membawa keredhaan ilmunya
Bercinta dengan adik beradik akan membawa kepada silaturahim yang erat
Bercinta dengan kawan-kawan baik mu akan membawa kepada kebaikan
Bercinta dengan suami mu akan membawa kepada cinta sejati.

Ada kalanya cinta lebih baik di diamkan kerana takut disakiti tapi bila di ingatkan
satu kenangan yang indah. Sejujurnya aku ingin mencari cinta sejati bukan cinta
 sekadar mainan di bibir. Aku ingin mencari kebahagian bukan sekadar
kebahagian yang sengaja dilakukan tapi kebahagian yang boleh dikecapi bersama
tak kira susah ataupun senang.

Pernahkah korang terfikir jika korang berkahwin korang akan
melalui hidup keseorangn tanpa cinta seorang suami.
Kemungkinan di ceraikan, bagaimana korang nak hidup dalam penuh
kesabaran dan memerlukan kekuatan untuk mencari rezeki untuk anak- anak
korang yang masih mentah untuk memahami situasi ibu bapanya.
Apatah lagi dunia semakin hari semakin pelik suami selalu mencari yang lain
untuk menghadapi semua ni hanya satu mintalah pertolongan kepada-Nya..


Seperti satu cerita yang pernah terjadi kepada seorang perempuan ni yang
selalu dikecewakan oleh semua teman lelakinya tapi dengan penuh kesabaran
perempuan tu cuba mencari sinar kebahagian yang lain.
Perempuan ni selalu bersumpah untuk tidak mengalir kan air
matanya lagi kerana air mata lah yang menyebabkan dia sering jatuh bila
dikecewakan.. Tapi setelah beberapa tahun, dia menjadi seorang yang kuat
berbanding dulu dan berjumpa dengan seorang yang memiliki peribadi yang
sungguh dia kagumi tapi tidak tahu kenapa dia terlalu takut untuk meluahkan
 perasaan itu. Perempuan ni cuba menahan rasa yang ada tetapi sayang itu
tak mungkin di ucapkan sekarang kerana takut dikecewakan lagi.
Perempuan ini selalu mengambil tahu perkembangan lelaki tersebut secara
 senyap untuk mengetahui serba sedikit tentang nya.
Tapi status lelaki ni masih tidak diketahuinya, perempuan ni tidak kisah asalkan
cintanya tulus terhadap lelaki tersebut biarlah cinta itu dia simpan sampai bila-bila.
Perempuan ini hidup dengan penuh senyuman dan gelak ketawa tapi hatinya
tidak seperti itu yang sering menangis melihat kisah cintanya...
Yang menjadi peneman peempuan ni bila terlalu rndukan cinta itu hanya gambar
lelaki itu. Adakah cinta perempuan ni terhadap lelaki itu dapat di ucap kan
atau lelaki tersebut hanyalah angan-angan yang membolehkan dia tersenyum..
Dapatkah perempuan itu meluahkan rasa cinta dia kepada lelaki itu??

menanti sebuah jawapan
Aku rasa nak tahu sangat ending cerita perempuan ni. Rasa macam
tergantung macam 2 je.Cinta dalam diam lebih payah berbanding cinta yang dibalas...

P/s : berkawan biar seribu yang lain buat spare part...

Thanks You
=.=

1 comment :

  1. sad story....
    hopefully, that girls can said somethng with that boy...

    ReplyDelete

f