This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Makan strawberry sampai menjilat jari....

Assalamualaikum..

Wah selepas updated blog baru-baru ni rasa rindu lagi nak post kn entry baru.
Ha apa cerita kali ni pulak. Baru-baru ni aku pergi cameron tapi tak ada sentuh langsung pasal
buah strawberry kan?? Memang sengaja aku tak updated kan gambar strawberry yang kemerah-
merahan, yang masam-masam manis. Terliur juga bila teringat kan buah strawberry tu..
Kalau diberi peluang pergi ke sana lagi memang aku nak makan sampai muntah..

Yeah buah strawberry ni bukan saja sedap di makan tapi 'babyberry' ni juga banyak 
khasiatnya (singkatan bagi strawberry). Buah strawberry ni boleh mengurangkan 
kadar kolestrol dalam badan korang. So buah ni sangat baik untuk di buat diet.
Okey bukan itu je, dari kajian saintis juga buah strawberry ni mampu mencegah 
daripada penyakit stroke yang banyak menular masyarakat pada hari ni.
Lebih-lebih lagi buah strawberry ni hanya mengandungi sedikit gula sesuai
untuk dijadikan hidangan diet bagi pesakit yang menghidap
penyakit diabetes.Boleh lah beli buah strawberry ni kerana banyak khasiatnya
kerana buah ni mengandungi zat antialergi dan anti radang
bagi mana-mana yang alergik dengan makanan jangan risau makan
strawberry confirm korang tak akan kena alergik ketagih makan dia adalah macam aku ni.. hihhii
Strawberry sangat kaya dengan vitamin C dan sangat bagus di makan oleh kanak-kanak.
Ibubapa yang menjaga pemakanan anak lepas ni boleh lah jadikan strawberry salah satu menu 
harian anak korang.



Kalau strawberry ni dimakan secara teratur insyaallah dapat manghaluskan kulit serta
membuatkan kulit kita kelihatan lebih cerah dan bersih kerana buah starwberry mengandungi 
khasiat anti penuaan ( nampak lebih muda dari biasa ) . Tak perlulah makan collagen atau
gunakan produk - produk kecantikan yang mahal-mahal sebabnya hanya 
makan strawberry pun kulit boleh jadi cantik. Yang ni banyak jadi masalah korang kan,
kerana colgate sendiri pun belum tentu dapat menyelesaikan masalah ni.
Strawberry juga dapat memutihkan serta membersihkan permukaan gigi 
yang kekuningan 2. haha strawberry ada jalan penyelesainya

merahnya mengancam betul warna strawberry ni

Banyak lagi khasiat buah yang belum aku bongkarkan.. eceh cakap macam aku je
yang mengkaji buah strawberry ni je. So kalau terlebih duit 2 dari membeli
makanan ringan yang pasti akan membunuh badan sendiri lebih baiklah
beli buah strawberry ni untuk dimakan.

P/s : selamat membaca dan beramal
Thanks You
=.=

6 comments :

  1. @Nurhafizah Mohd Noor sedap kan.. yummy bagus untuk kesihatan lagi.. thanks komen

    ReplyDelete
  2. strawberry cecah coklat pergh sedap! :D

    ReplyDelete
  3. betul 2 aweyn makan strawberry cicah coklat memg sedap lagi2 time coklat 2 masih lembik.. yummy... menjilat jari...

    ReplyDelete
  4. dah lama tak pekena strawberi ;p

    ReplyDelete
  5. nisa adnan : cubalah makan sekali skala buah ni.. memg sedap.. yummy.. lagi2 baik utk kesihatn.. =)

    ReplyDelete

f