This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Thank You For Everything!

Assalamualaikum & Haiiii!

Woot woot lama tak updated blog alhamdulillah semua baik-baik sahaja hidup sentiasa 
dirahmati. Don't ever look back! Itulah prinsip aku sekarang dan tak pernah
lagi pandang ke belakang terus berjalan dengan matlamat sendiri. Amiin.

Tiga bulan aku menghadapi masa yang sukar dalam hidup tapi Allah s.w.t sedarkan
aku sesuatu even aku banyak kekurangan dan kesilapan tapi aku tak pernah kurang
satu pun kasih sayang dari keluarga. Iye keluarga aku banyak mendorong aku dan buat aku berfikir
kepada orang yang kurang kasih sayang keluarga terpaksa mengadu pada kawan.
Sedihnya terpaksa mengadu pada kawan tapi bukankah keluarga satu darah satu tempat
berteduh yang lebih layak untuk kita mengadu. Apa yang Allah aturkan semua ada hikmahnya. 
Inilah yang dipanggil sebuah kehidupan duniawi. Saya rasa nikmat sebuah keluarga bahagia 
mungkin dia tidak dapat rasakan tapi kekurangan dari kasih sayang mungkin dia hadapi. 
Allah maha adil even aku berada dalam kesakitan aku tak pernah kurang serba serbi dalam kehidupan
aku.


Sebenarnya aku baru sedar hakikat ini even dalam kesusahan keluarga lah tempat kita berteduh.
Susah senang sedih ceria aku rasa keluargalah tempat yang paling sesuai tempat kita mengadu.
Sebenarnya aku 'post entry' tentang ini untuk luahkan rasa terima kasih dekat family sendiri yang tak pernah berbelah bagi untuk sayang aku. Even abang aku ada yang dah berkeluarga 
duduk jauh dari rumah tapi kesihatan aku khbar berita tentang aku tetap dorang amik peduli. Inilah
yang dipanggil sebuah keluarga. Inshaallah kalau aku mempunyai keluarga suatu hari nanti apa yang aku mahukan keluarga aku jadi macam adik beradik aku yang saling mengambil berat antara satu sama lain.


Terima kasih ya allah berikan aku sebuah keluarga yang cukup bahagia dan aman. Patah tumbuh
hilang berganti. Aku percayakan peribahasa ini biarlah yang lama hilang tapi berganti dengan 
yang baru. Dan alhamdulillah juga allah telah kenal kan aku dengan seseorang yang tak pernah 
lalai berikan aku nasihat dunia dan akhirat. Perkenalan dengan dia buat aku rasa nak senyum 
sorang-sorang lately even dia busy dengan kerja dia , dia tak pernah lupakan aku. Kadang-kadang 
sampai kakak aku stress dengan dengan aku bila message je senyum sorang. "Aku pun
terus cakap dekat kakak aku eleh kau bercinta dulu macam ini juga mak kata.". Terus kakak
aku gelak sorang masa tu! Mungkin bila kita bercinta memang suka senyum sorang mak cik akulah
yang kata! haha Mungkin ini dinamakan dah jatuh cinta!Terima Kasih awk even saya cerita semua yang berlaku dalam hidup saya yang banyak nya buruk dari baik awk tetap mahu terima saya.. 


P/s: Tunggu next entry! post kali ini emo sikit sebab terharu dengan family bila baca message dorang 
      buat aku rasa nak touching lebih.~ngee setelah plan 3 bulan yang lepas nak jumpa bebudak smart
      akhirnya akan jumpa juga nnti.

7 comments :

  1. bergenang air mata kak ida bila teringat waktu itu. sangat terharu dengan abg mie yang sangat ambil berat tentang adik. 24 jam dia tak tidur, balik dari hospital, dia bukan terus tidur, dia ambil air sembahyang, solat untuk adik, siap baca yasin.

    kak ida pun tak mampu buat mcm tu untuk adik beradik kak ida. sungguh!bertuah adik dapat abg mcm abg mie. bertuah kak ida dapat suami mcm dia walaupun dia skema teramat.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak ida. Bertuah mak n abah dapat ank mcm 2.. sejuk hati mak mengndg. Hee bergeng baca msg semua sbb sblm ni adk abaikan semua msg masa tuls blog baru baca msg kakak, abg yai semua.. hehe

      Delete
  2. alhamdulillah bila dapat keluarga yang betul2 mengambil berat/kisah ahli2nya. penuh kasih sayang, saling bantu membantu dan mengekalkan hubungan kekeluargaan yang baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul keluarga yg bgus bukan setakat ajak pg kuar je tapi adk beradk yg blh tlg ssh dan seng. Mungkn didikan mak dan abah kami jadi tak pernah rasa nk gadh satu sama lain.

      Delete
  3. Terharunya baca :) eh btw, been follows you since you're following mine before. tapi i dah tukar link baru so yang link lama maybe dah tak dapat bukak and dah pupus.

    here's the new one. thank you :))

    http://rawreverything.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok wak.. kita dah bukak link bru awk. Sobson kita lagi terharu.

      Delete
  4. wuwuwuw. jgn sedey2. ceh kunun. hahha.
    siapekah 'awk' tu? adekah aku knl.? kihkih. kim salam hoih :p

    cepat hupdate entry der. gua dah hupdate. mohon jelajah blog gua lelaju. haha

    http://baizuratuha.blogspot.com/2013/01/nilai-kawan.html

    ReplyDelete

f