This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Gossip Day with Buddy

Assalamualaikum &  Hello U'olls!

Sebelum kita mula bergossip berpropa dengan lebih lama dekat entry kali ini aku minta
jasa baik korang sedekah kan AL-FATIHAH untuk arwah pak saudara aku yang telah
 kembali kerahmatullah pada hari khamis baru-baru ini. Inshaallah, Allah yang akan membalas
jasa kalian yang sanggup memberikan sedikit waktu untuk sedekah kan ayat suci kepada
arwah. Amiin!

Sebenarnya kami memang merancang sejak dari 4 bulan yang lepas untuk berjumpa dengan
classmate masa aku form 6 dulu. Okey ikut perancangan hari selasa tapi biasalah apa yang
dirancang beria sangat memang tak menjadi sangat kan! Benda yang baik Allah maha mengetahui
segalanya jadi pada hari rabu ketemu juga akhirnya dengan geng banyak bercakap.
Okey kalau dulu super duper mulut aku kuat dan kecoh satu hostel dan kelas tapi sekarang
aku rasa aku terlebih senyap sikit berbanding dorang ni. Mungkin dorang dah mula ambil
mood untuk jadi seorang cikgu jadi suara agak kuat dan maak aii bercakap tanpa henti.
Haaa pipi aku rasa tegang sebab cakap je gelak cakap je gelak memang tak diam langsung
dengan dorang semua ni.

Jangan main-main si brutal beli beg carlorino pink lagi!
Bukan setakat rancangan nak keluar tapi lebih kepada nak sambut birthday yuyu yang ke 21!
Bah yuyu tua dah kau! Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki! Terimalah hadiah dari kami
yang tak seberapa tapi sangat lah ikhlas. Untuk cari hadiah si yuyu ni aku dengan bai terpaksa
ambil masa beberapa jam untuk pilih hadiah yang sesuai untuk birthday girl ni.
 Terlalu banyak choice pun iya juga takut cerewet minah ni pun iya juga. Jadi aku dan bai
ambil kata sepakat untuk belikan si yuyu ni jam tangan! Suka tak suka tak! Fuhh nasib lah dia
suka kalau tak memang kami ketuk kepala yuyu ramai-ramai.

hadiah untuk yuyu - wani,ija & bai!
Puas dah aku dengan si bai pusing satu ecm jadi aku dengan bai ambil keputusan tunggu
yuyu dan ijaaa dia big apple. Tumpang duduk ye bang ! Okey dah duduk semua dah ada
cukup kuota katanya ape lagi kami berborak tak ingat dunia macam big apple mak bapak
kami yang punya. Cerita pasal student life dan kehidpuan masing-masing setelah
bergelar siswazah. Teruja punya pasa lama dah tak jumpa empat-empat ketul ni bercerita
sampaikan semuanya nak bercakap, dah tak tahu mana yang dengar mana
yang nak bercerita dan memang tak adanya yang nak diam. Lantak pi lah kami seiring rasa
 nya boleh bercerita, dengar orang  becerita lepas tu gelak dan gelak! Ha nampak kan excited
 nya kami berempat dan nampak tak  banyak nya mulut dorang dari aku yang agak-agak
 pendiam sekejap! Keeelasss kau jah!

Sekadar ambil hati big apple padahal nak tumpang kerusi dan meja!
Misi muqadimmah di big apple tamat kami sambung bercerita disetiap pelosok ecm  tanpa henti
 bercerita dan makan dan gelak. Heh naik penat berjalan sebab banyak gelak dari mencuci mata.
Tapi yang pasti satu hari kami memang berjalan sambil makan. Hambuii dorang punya selera
memang tak dinafikan buat aku tak tahan hati. No diet please! Layan gambar jom!

Muka penat merepek sepanjang jalan! 
Dua bakal pendidik satu lagi business woman berjaya! amiin
No camera! Eh suka hati kamilah!
Yeaaay kami gadis ayuu bertudung bawal! Haa ni satu ecm kami menjelajah penat tak usah cakap
lah penat gelak dengan lawak bodoh kami sendiri. Perjalanan masih jauh bukan setakat
ecm kami dah menjelajah tapi satu bandar kuantan kami pergi. Sebelum menjelajah
lebih jauh kami melepak di big apple dengan kaki yang penat berjalan kehulur hilir.
Big apple kaya raya dengan adanya pembeli macam kami!

Kami gila gadget! Kami suka makan!Yesszaaa
Terima kasih big apple bagi kami melepak dan buat macam kedai kami yang punya! Tanpa
buang masa yang lama kami akan meregangkan otot untuk memanjat pokok manggis pulak!
Jangan cemburu! Kejakunan teserlah sekejap bila dapat panjat, petik, kait buah dari pokok manggis yang
sangat comel di rumah yuyu! Marilah layan aksi pekebun muda yang
gigih mencari buah untuk bawa balik rumah masing-masing... Laaayaaan!

Dari kuantan ke paya bungor ke lepar ke balok dan balik rumah dengan penat berjalan!
Maaf aksi memanjat terpaksa di quarantine kan atas sebab-sebab tertentu. Terima Kasih
u'olls sebab sudi meluangkan masa dengan kita. Kawan gelak ketawa dunia akhirat.
Inshaallah! Dah sampai rumah tiba-tiba perut meronta nak makan rojak buah
pusing balik melepak ke teluk cempedak ambil angan pantai. Baguslah macam ni
makan tak berhenti!
Baguslah ! Heee Baguss!


P/s : Friendship is unnecessary, like philosophy, like art... It has no survival value; rather it is one
       of those things that give value to survival.
                                                               
                                                                        Adioooss ~ Byee 
f