This is Me

My Photo
# Assalamualaikum,I believe that we are who we choose to be. Nobody's going to come and save you,you've got to save yourself. Nobody's going to give you anything; you've got to go out and fight for it. Nobody knows what you want except for you. And nobody will be as sorry as you if you don't get it. So, don't give up on your dreams. Life always offers you a second chance. Its called tomorrow #

Take Good Care of Your Body

Assalamualaikum Readerssssss!!!

Waaaahhh rindunya nak menulis dan berblogging 24 hours! 
Can i do that all the time! Of course i can't.. Mr busy selalu kacau masa aku lately 
so terpaksa lah meninggalkan dunia blogging just for a while. 

Iye bila dah lama tak blogging bahasa jadi kaku keras macam batu aku pun tak tahu kenapa
ayat aku boleh jadi skema macam ni. Skema pun skema lah tetap tak jadi masalah untuk aku terus berblogging dalam dunia belog ni. Macam dalam pepatah melayu "dimana ada usaha disitu ada jalan". 
So lemme talk about "how you can take care of your body"?
Tiba-tiba aku rasa macam talk show sorang-sorang dah ni.

Okey, sebagai seorang pelajar mahupun dah bekerjaya menjaga badan satu perkara yang penting.
Tolong jangan biarkan badan korang yang tengah berpeluh or busuk terus bawa tidur ke katil 
sebab bukan satu tabiat yang baik untuk diri kita. Menjaga kebersihan sangat dituntut
dalam agama kita jadi jangan lah biarkan diri kita terabai. 
Macam bagi tazkirah dekat diri sendiri pun ada.. haha act, kadang-kadang lah aku 
pun pernah buat macam ni. Maklum lah bila badan dah penat sangat nampak katil pun aaaarghh
selesanya terus humban diri ke katil sampai pagi esok. Bila bangun pagi  "Eh eh tak mandi rupanya 
semalam hahaha jangan nak eh sangat lah kan dasar pengotor betul aku ni " tapi sekarang
memang di jamin aku dah buang tabiat sekali sekala aku tu.
Aku tahu korang pun pernah buat macam ni sekali sekala kan sebab penat lebih menguasai
 badan berbanding kaki yang nak ke tandas. 

Aku just nak share produk yang aku pakai sejak azali lagi aku rasa sangat best bila gunakannya.
"Sharing is caring" its my trademark for this month. Stop act like retissss wani!!
Haaha Masalah aku macam nilah bila dah dapat menulis macam-macam aku nak campur adukkan
dalam entry yang aku tengah tulis.


Aku guna Johnson's baby Milk Bath untuk sabun kegunaan harian bila mandi.
Serious, best sangat bau sabun ni kadang-kadang aku rasa macam bau baby pun ada.
hahah jangan nak perasan sangat bau baby. Yang paling best sabun ni mengandungi 
vitamin A dan E yang bagus untuk kulit kita. Lepas mandi surely korang akan rasa kulit 
korang arghh lembut nya rasa nak gosok-gosok tapak tangan korang 24jam sebab rasa 
lembut je.mThen, Johnson's baby Milk Bath boleh mencerahkan kulit kita yang selalu kena 
terik panas. BUT take time lah ni baru pakai seminggu terus salah kan produk tak bagus. 
Tapi bila pakai berterusan insyaallah korang akan nampak keberkesanan produk ni.
 Kepada yang memang pakai mandian susu Johnsons' ni, i would like to say 'hello,senior'.
 Kepada yang masih terfikir-fikir mandian apa yang best, aku cadangkan ini memang best! 
 Sebab ia tak berbuih, memang khas untuk mandian susu, plus wangi dan kulit rasa lembutttt 
sepanjang hari.

Nak lagi best? Guna berus badan!

Untuk feeling baby lagi aku guna Johnson's Baby Milk Lotion supaya kulit aku tidak kering
dan kusam. Sebagai seorang perempuan mahupun lelaki penjagaan kulit sangat lah penting 
dalam  kehidupan seharian kita. The baby lotion smells awesome!!  I just feel like a baby when 
I feel this lotion on me! Baby tua! T_____T . Meanwhile, aku guna L'élan Vital No.3 hand 
and body lotion juga bau dia sangat wangi korang tak payah pakai perfume pun takpe
 sebab dah memang wangi lotion ni. Bila aku pakai lotion ni tabiat yang tak boleh dibuang
mesti aku hidu bau tangan aku sendiri. hahah nampak kan aku sekarang addicted dengan 
bau-bau wangi yang busuk sila jauhkan diri korang. Behave! hahaha

Kalau rasa badan korang sengal malam-malam tak pun payah tidur ke ada masalah 
dengan perhadaman aku suggest korang guna losyen mustajab roses ni. So far, aku cuba
produk ni sangat lah best dan sesuai dengan aku. Aku ada masalah perhadaman 
yang agak serious bila aku pakai berterusan losyen mustajab ni masalah perhadaman 
aku kian pulih secara sendiri.  Bau dia pun wangi bila pakai nak pergi mall pun
orang tak akan tahu kita pakai losyen angin. Sangat effective untuk kegunaan bila-bila
masa pun.

Untuk rambut aku lebih selesa guna produk rejoice ! Aku tak boleh pakai produk
sunsilk sebab nanti botak terus kepala aku ni semua rambut aku gugur.
So far, bila aku pakai rejoice ni  rambut aku tak ada masalah langsung then 
 rambut pun wangi je dan tak pernah gugur lagi. Ingat tak semua sesuai
dengan sesuatu produk so korang perlu cuba dulu baru korang tahu produk 
ape yang sesuai dengan diri korang.

Haaa badan dah sabun rambut dah shampoo ketiak korang pun kena wangi jugakan.
Jangan biarkan peluh bertepek dekat ketiak tu aku suggest korang try 
 produk nivea energy fresh! 48hours ketiak korang dijamin terjaga dengan bauan yang harum
dan bawah ketiak korang akan putih je tak akan gelap. Try dulu baru tahu.

That all korang!! Terima kasih lah baca entry kali ni. Ada produk bagus lemme know okey.
Kita boleh try sama-sama n tahu benefit sesuatu produk.

P/s : Life is not like water. Things in life don't necessarily flow over the shortest 
        possible route.

Bye korang
 =_=

No comments :

Post a Comment

f